Sligro is een toonaangevende totaalgroothandel voor professionals in food. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde Sligro Food Group. Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt.

EMTÉ

De foodretailactiviteiten bestaan uit ongeveer 127 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan worden er 30 door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd.

FOODSERVICE

Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt. Daartoe beschikt Sligro Food Group over 47 Sligro-zelfbedieningsgroothandels en 9 bezorggroothandels.
Daarnaast beschikt Sligro ook over eigen productiefaciliteiten.

VERANTWOORD ONDERNEMEN

Verantwoord ondernemen hoort bij een professionele en duurzame vorm van ondernemerschap. Binnen Sligro gaan verantwoord ondernemen en bedrijfseconomisch rendement hand in hand. Duurzame inkoop, voedselveiligheid, energie, milieu en transport zijn thema’s die als vanzelfsprekend verweven zijn in hun dagelijkse bedrijfsvoering. Daaraan voegen zij nu inclusief werkgeverschap toe, dat zij samen met Locus invullen.

Terug naar overzicht van Locus partners