Het Ministerie van Defensie is gestart met een landelijk project om een deel van de overheidsplaatsingen te realiseren die zijn afgesproken in het sociaal akkoord. Locus informeert en adviseert de landelijke projectleider van Defensie en neemt incidenteel deel aan de landelijke werkgroep.

Locus onderzocht op twee locaties in het land succesvolle praktijken op ‘werkende bestanddelen’. En we beoordelen, samen met Defensie, of deze elders kunnen worden uitgerold. Op vier locaties verbindt Locus de regionale manager van Defensie met de juiste mensen bij gemeenten en sw-bedrijven. Zij gaan in de regio aan de slag. Locus blijft de voortgang monitoren en ondersteunt, indien nodig, deze partijen bij het maken van werkende praktijken. Locus brengt beschikbare kennis in en haalt eventueel ontbrekende expertise elders uit het netwerk. Bij bewezen succes besluit Defensie waar zij deze voorbeeld-praktijken wil uitrollen. Ook bij deze uitrol kan Locus ondersteunen.

Voortvarend aan de slag

Defensie is in de eerste helft van 2015 heel voortvarend aan de slag gegaan en heeft inmiddels diverse werkplekken gecreëerd voor de doelgroep. Dit gebeurt in het hele land, van Den Helder tot Oirschot. In april 2015 organiseerde Defensie een kick-off bijeenkomst voor circa 100 HR managers, waarbij aanjager Hans Spigt en een afvaardiging van Locus aanwezig waren. Deze kick-off was het startpunt van de invulling van de banenafspraak bij het Ministerie van Defensie. De succesvolle plaatsingen door WSD-Groep bij de Landmacht in Oirschot vormden een inspirerend voorbeeld. (zie filmpje hieronder). Meer weten over de diverse projecten bij Defensie? Lees meer>

In april 2015 maakten we een filmpje over hoe Defensie concreet bezig is met uitvoeren van de Participatiewet. In ‘Ik werk bij Defensie’ volgen we twee medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beiden werken via WSD in Boxtel op de legerbasis in Oirschot. Het filmpje is gemaakt om andere onderdelen van Defensie te inspireren ook concreet werkplekken te gaan creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Terug naar overzicht van Locus partners