ISS Facility Services is opgericht in 1901 in Denemarken en is van een schoonmaakbedrijf uitgegroeid tot een van de grootste facilitaire aanbieders ter wereld. ISS heeft meer dan 530.000 medewerkers en is actief in meer dan 50 landen in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika. ISS levert haar diensten aan duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector.

Afspiegeling van de samenleving

Maatschappelijk verantwoord (duurzaam) ondernemen betekent voor ISS meer dan alleen rekening houden met het milieu. Het gaat het bedrijf om het vinden van een gezonde en structurele balans tussen sociaal-economische ontwikkeling (People), de natuurlijke omgeving (Planet) en maatschappelijk welzijn (Profit). Naast milieuaspecten gaat het om mensenrechten, het tegengaan van kinderarbeid en het stimuleren van minimaal aanvaardbare arbeidsomstandigheden.

Maar er is meer. MVO betekent ook: zorg tonen voor de samenleving waar je als bedrijf deel van uit maakt. ISS vindt dat hun bedrijf een afspiegeling moet zijn van de samenleving waar het deel van is. Zij zullen zich in dit verband dan ook nog meer gaan richten op het werven van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is waar Locus in beeld komt.