ASR Nederland N.V. (a.s.r.) is de Nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. a.s.r  biedt via de labels a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Ardanta en Europeesche Verzekeringen producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankzaken voor consumenten en MKB. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden, voornamelijk in de publieke sector.  Met ruim 1,5 miljoen klanten en een omzet van € 4,3 miljard (2016) behoort a.s.r. tot de grootste 3 verzekeraars van Nederland. De rijke historie van a.s.r. begint in 1720 met de oprichting van de N.V. Maatschappij van Assurantie, Discontering en Beleening der Stad Rotterdam Anno 1720. Maar de basis voor het huidige bedrijf is gelegd in 2000 met de fusie tussen Fortis AMEV en de ASR Groep, bestaande uit De Amersfoortse, Stad Rotterdam Verzekeringen en Woudsend Verzekeringen.
a.s.r. behoort tot de top 3 verzekeraars in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, schadeverzekeringen en uitvaartverzekeringen en is de nummer 4 van Nederland in pensioenen.  Het overgrote deel van alle producten biedt a.s.r. via onafhankelijke adviseurs aan. Hiervoor werkt a.s.r. samen met zo’n 7000 gekwalificeerde adviseurs in heel Nederland. Bij a.s.r. werken ongeveer 3500 mensen. Het hoofdkantoor staat in Utrecht, daarnaast heeft a.s.r. nog een vestiging in Enschede, waar Ardanta  gevestigd is.

Inclusiviteit bij a.s.r.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij a.s.r.  de mogelijkheid om werkervaring op te doen, een vak te leren en werknemersvaardigheden te ontwikkelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een participatiedesk. Participatiedesk-medewerkers worden  breed binnen de organisatie ingezet met als doel een reguliere functie. a.s.r.  stimuleert daarnaast het aannemen van kandidaten met een beperking op vacatures.