Achmea  is de grootste verzekeraar in Nederland. Zij verzekeren klanten voor schade, zorg en inkomen. Ongeveer de helft van de Nederlandse huishoudens kiest voor een verzekering van één van de Achmea-merken.​ Met welke visie? Hoe geven ze onze klanten financiële zekerheid? De focus van Achmea ligt op eenvoudige verzekeringen, waarbij ze verantwoord omgaan met premies. En als er iets onverwachts gebeurt, willen ze de geldzaken goed regelen voor onze klanten.​ Bij Achmea werken ongeveer 16.000 mensen in Nederland en 2.500 daarbuiten.

Focus op talent

Eén van de manieren waar Achmea invulling geeft aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en toonaangevend werkgeverschap is dat Achmea arbeidsplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte volledig integreert in het personeelsbestand. Achmea werkt er proactief aan om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te laten instromen op reguliere vacatures. Of een kandidaat nu wel of geen beperking heeft, maakt niet uit. De centrale vraag is niet: welke beperking heb je? Maar wel: welke talenten breng je mee en wat heb je nodig om deze in te zetten bij Achmea?

Achmea will dat mensen met een arbeidsbeperking structureel onderdeel vormen van hun organisatie. Daarom krijgen sollicitanten met een afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door een arbeidsbeperking, bij gelijke geschiktheid de voorkeur. Er zit veel onbenut top talent in deze doelgroep, daar wil Achmea graag op inspelen. De toekomst zal uitwijzen hoe en waar Locus en Achmea elkaar op dit vlak kunnen aanvullen.